Øystein Markhus, en grunder på fiskeanlegget, er gått bort

Alle ansatte ute på kaien ca 1985

30 års festn Gustav,Torild,Øyvind.Øystein, Reidar og Trygve OLYMPUS DIGITAL CAMERAFlyfrakt av yngel Klekkeri mars Øystein 2007 013Kjære Øystein.

Da jeg kom til Sævareid i 1983 ble jeg tatt så godt imot av Reidun, Øyvind, Hilmar og Øystein. Fra første dag var vi kollegaer på likefot og dere lærte meg opp. 21 mai 1979 begynte Øystein heldigvis på jobb på fiskeanlegget. Det er akkurat 40 år siden. Ingenting stoppet han. Han balanserte på kar-kantene som en fjellgeit. Øystein var den som fikset alt. Og kunne brukes til alt. Han var røkter og rørlegger. Han var i perioder daglig leder når jeg var borte. Og han tok oppvasken på lunch-rommet når det var hans tur. Øystein var en ekte grunder innenfor en næring som fortsatt er i startfasen. Og ikke minst, så var han en god kollega for alle oss på fiskeanlegget. Det var humør og engasjement der Øystein var. Han var en ekte Markhus Spesial.

I dag er det sorg og tristhet. Men også en stor takknemlighet for å ha fått lov til å være kollega med Øystein i så mange år. Han var med å la grunnlaget for fiskeanlegget og norsk oppdrettsnæring. Og vi har utrolig mange gode minner.

 

Tusen takk Øystein.

Hilsen Torild og gamle kollegaer på fiskeanlegget.

Øystein begraves 28.5.19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.